Дом / Идентитет Елизабета Шелева

ISBN:

Published: 2005

Paperback

197 pages


Description

Дом / Идентитет  by  Елизабета Шелева

Дом / Идентитет by Елизабета Шелева
2005 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 197 pages | ISBN: | 7.19 Mb

Книгата „Дом / идентитет“ содржи дваесетина есеи и студии кои се напишани во периодот од 2001 до 2005 година, посебно значаен за современата македонска историја.Станува збор за истражување на денес мошне актуелната проблематика на културниотMoreКнигата „Дом / идентитет“ содржи дваесетина есеи и студии кои се напишани во периодот од 2001 до 2005 година, посебно значаен за современата македонска историја.Станува збор за истражување на денес мошне актуелната проблематика на културниот идентитет, со посебен акцент на Балканот, граничните култури и границите, како и метафората на домот, домовноста, (не)вдоменоста, егзилот, прогонството и миграциите - состојби што суштествено ја обусловуваат егзистенцијата и културата на современиот човек.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Дом / Идентитет":


gazetawilanowska.pl

©2010-2015 | DMCA | Contact us